Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu
  Új
  Flavin77 Double Artemisinin kapszula, 2x120 db
  A képek csak illusztrációk.
  Megosztás másokkal:

  Flavin77 Double Artemisinin kapszula, 2x120 db

  Cikkszám: 2031660F
  Kiszerelés: db
  149 600 Ft
  Nettó: 117 795 Ft +áfa
   db
  Rövid ismertető:
  Artemisinin (Artemisia annua leaf extract), polifenol/flavonoid tartalmú étrend-kiegészítő kapszula, megnövelt hatóanyag tartalommal, szerves vassal és resveratrollal.
  Kétkomponensű kapszula.
    
  Főbb hatásterületek:
  - daganatos megbetegedések 
  - leukémia
  - megelőzés 

  Termékismertető

  Összetevők: 
  "FE" doboz: 77 fajta polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek szárított őrleményei (lásd a doboz oldalán), Sophora Japonica L. extract (Resveratrol 98%), Sophora Japonica L. extract (Dihydroquercetin 98%), vas-glükonát, HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgeálószer: glicerin).

  "AA" doboz: Artemisia annua leaf extract (98%), 77 fajta polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek szárított őrleményei (lásd a doboz oldalán), HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgeálószer: glicerin).

  Világszerte számtalan laboratóriumban foglalkoznak a krónikus betegségek kezelésének, gyógyításának lehetőségeivel.
  Köztudott tény, hogy a gyógyszerek legtöbbje rendelkezik mellékhatásokkal, amelyeket gyakran más gyógyszerekkel próbálunk ellensúlyozni.
  A naturális medicina ismét segítségünkre sietett egy ősi malária ellenes növénnyel és kivonatával.
  Ez az életmentő növény az egynyári üröm (Artemisia annua) és érdekes rákos sejteket elpusztító hatóanyaga az Artemisinin.

  Az artemisinin egy vegyület, amelyet az egynyári ürömből (Artemisia Annua) nyernek ki. 
  Az artemisinin hatása a rákos sejtekre azáltal valósulhat meg, hogy képes kölcsönhatásba lépni a sejtmembránokban és a sejten belüli fehérjékben található vasionokkal. 
  A rákos sejtek gyakran nagyobb mennyiségű vasat tartalmaznak, mint az egészséges sejtek, és ennek következtében az artemisinin hatása a rákos sejtekre erősebb lehet, mint az egészséges sejtekre.
  Hatásának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtekben. 
  Az artemisininről mára a tudósok bebizonyították, hogy ez a csodálatos növény éppen olyan hatásos a rák elleni küzdelemben is.

  Tudományos kutatási eredmények

  Dr. Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, a Washington Egyetemen igen bíztató eredményt közölt már 2001 végén a Life Sciencesben. 
  Az "egynyári üröm” szirmaiból, leveleiből készített artemisinin-kivonat 8 óra alatt szétroncsolta a mellrákos sejtjek 3/4-ét, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha előtte vas tablettával kezelték meg azokat. 
  Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. 
  Egy osteosarcoma-ban (csontrák) szenvedő kutyán is kipróbálták ezt a terápiát. 
  A kezelés után a kutya teljesen rendbejött, és 2 év múltán is életben volt, a rák nem újult ki rajta.

  A kutatók abból indultak ki, hogy a maláriával fertőzött és a rákos sejtek közötti hasonlóság abban áll, hogy vastartalmuk megnő, ezért egy maláriánál bevált szer, ami a vastartalmú sejteket roncsolja, a ráknál is sikeres lehet.
  Számos más korábbi tanulmány kapcsolta már össze a rákot és a megnövekedett vastartalmat. Ralph Moss, a "Healing Choices” riportok szerzője rámutat, hogy az általa említett tanulmány szerint a rosszindulatú mellrákos szövetekben háromszor annyi vasat lehetett kimutatni, mint a jóindulatúakból. Ennek oka, hogy minden rákos sejtnek szüksége van többlet vasra, hogy szaporodni tudjon. Vagyis a rákos sejteknek sokkal magasabb a vas koncentrációja, mint a normál sejteknek.

  Több vizsgálat igazolta eddig, hogy az egynyári üröm leveleiből kivont artemisinin, illetve az azzal rokon dihydroartemisinin (artesunate) és artemether képes viszonylag gyorsan és szelektíven a rákos sejtek szétroncsolására, feltéve, ha azok vastartalma magas.
  A vizsgálatok során a kutatók a rákos sejtekben külső vas bevitellel maximális koncentrációra növelték a vastartalmat, majd artemisininnel kezelték azokat.  
  Az eredmények azt mutatják, hogy az artemisinin elpusztítja a rákos sejteket. 
  (US Patent Document 5,578,637, University of Washington, inventors Dr H.Lai and Dr NP Singh, November 26 1996.)

  55 féle rákos sejten tesztelték

  Ennek a csodálatos gyógynövénynek hatását 55 féle rákos sejten megvizsgálták. 
  Megállapítást nyert, hogy a leghatásosabb leukémia, vastagbélrák esetén, hatásos melanoma, mellrák, prosztatarák, agyi daganatok és veserák esetén. 
  Azt is megállapították, hogy hatása megegyezik az eddig használt kemoterápiák hatásával a rákos sejtek pusztítását illetően, de azok mellékhatása nélkül. 
  (Efferth et al, Anti-Malaria Drug is Also active against cancer, Int’l Journal of Oncology, 18;767-773,2001.)

  Dr. Lai professzor szerint két igen veszélyesnek tartott rákfajta, a hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetére hatásosabbnak bizonyult az artemisia-kezelés, mert azokra a sokkal gyorsabb sejtosztódás és még jobban megnövekedett vastartalom a jellemző. 
  Egy újabb kísérlet szerint az ilyen sejtek elpusztításához fele annyi idő kellett csak, összesen 8 óra. 
  Az egészséges ebben a vizsgálatban is szinte teljesen érintetlenek maradtak.

  A leukémiás sejtek is szétesnek tőle

  Dr. Lai egy másik vizsgálatban még lenyűgözőbb eredményeket ért el leukémiás sejteken. 
  Megemlítette, hogy a rákos sejtek nagyon gyorsan néhány órán belül elpusztultak holotransferrin (vas) és dihydroartemisinin (vízben oldódó formában artemisinin) hatására. 
  (H.Lai and NP Singh, Selective Cancer Cell Cytoxicity from Exposure in Dihydroartemisinin and Holotransferrin, Cancer Letters, 91:41-46, 1995)

  Hogyan hat az emlőrákra?
  Tény, hogy az artemisin citotoxikussá (sejtölő) válik vas jelenlétében.
  A rákos sejtek vasfelvétele jóval nagyobb a normál sejtekhez képest, ha holotransferrinnel (vassal) kezeljük őket.
  A mellrák sejtjeinek felszínén 5-15-ször több transzferrin receptor van, mint a normál emlő sejteken.
  Egy tanulmányban a mellrákos sejteket és a normál sejteket is befecskendezték artemisininnel.
  Az eredmények azt mutatták, hogy artemisinin megölte a sugárzásrezisztens emlő rákos sejteket is.
  Ugyanakkor a hatás az egészséges sejtekben minimális volt.
  (NP Singh and H Lai, Selective toxicity of dihydroartemisinin and holotransferrin toward human breast cancer cells. Life Sciences, 70:49-56,2001)

  Gégerák kezelésekor is hatékonynak bizonyult
  Ebben az esetben a beteg artesunate injekciót és tablettát kapott kilenc hónapon át. 
  Tumora jelentősen csökkent, mintegy 70 százalékkal mindössze két hónapos kezelés után.
  Ez kezelés valójában meghosszabbította életét, és javította az életminőségét.
  (Singh and Verma, Case report of a laryngeal squamous cell carcinoma treated with artesunate, Archive of Oncology, Vol 10(4), 279-80, 2002)

  Az Artemisinin hatása az tüdőrákra:
  A tüdőrák elsősorban a dohányzókat érinti, de vannak olyan típusai is (pl. adenokarcinoma), amelyek nemdohányzók körében is viszonylag gyakrabban fordulhatnak elő.
  Sajnos a tüdőrák kezelése még ma, a XXI. században sem megoldott, amit az is mutat, hogy a betegek körében ötéves túlélés 20% alatti.
  A magas gyakoriságon kívül ehhez jelentősen hozzájárul, hogy a tüdőrák szűrésére sincsen széles körben alkalmazott, megbízható módszer, ami igen korai stádiumban megbízhatóan felismerné a daganatot, amikor még nagy hatékonysággal lehetne kezelni azt.
  Mivel az artemisinin vagy félszintetikus változatai különböző állatkísérletek és sejttenyészetben végzett vizsgálatok szerint hatékonynak bizonyultak különböző daganatok ellen, a tüdőrákkal kapcsolatban is számos vizsgálatot végeztek.
  Zhou és munkatársai két különböző tüdőtumor-sejtvonalban (ASTC-a-1 és A549) is azt találták, hogy az artesunate-kezelés apoptózist (programozott sejthalált) idézett elő.
  Azt is vizsgálták, hogy ez a tüdőráksejteket pusztító folyamat milyen mechanizmussal jött létre: az artesunate fokozta egy, az apoptózis létrejöttében kulcsfontosságú gén, a Bak gén kifejeződését.
  A fentieket megerősítették Lu és munkatársai, akik ugyancsak ASTC-a-1 sejteken találtak apoptotikus hatásúnak egy másik félszintetikus származékot,a dihidroartemisinint.
  Hasonló eredményekre jutottak Mu és munkatársai, akik két közleményben is vizsgálták a dihidroartemisinin apoptotikus hatását SPC-a-1 és PC14 tüdőrák-sejtekben. Mindkét sejtvonalon programozott sejthalált idézett elő a dihidroartemisinin, és a kutatók megállapították, hogy ebben egyrészt bizonyos fehérjék mennyiségének megváltozása (survivin) vagy aktiválódása (p38), másrészt pedig a sejten belüli kalciumkoncentráció megemelkedése játszott szerepet.
  Igen fontos megfigyelést publikáltak Zhao és munkatársai, akik nem kissejtes tüdőráksejteket vizsgáltak (a tüdőrákok legnagyobb csoportja, amelybe tartozó tumorok elég gyakran rezisztensek a sugárkezelésre), és megállapították, hogy az artemisinin radioszenzitizáló ágensként működött, azaz fokozta a vizsgált sejtvonal (A549) sugárérzékenységét.
  Ez a tüdőrákok terápiája szempontjából rendkívül ígéretes eredmény, hiszen arra utal, hogy artemisinin-kezeléssel a sugárterápiára rezisztens tüdőrákok is sugárérzékennyé tehetők, és így kombinált artemisinin/sugárterápiával elpusztíthatók.
  Hasonló kölcsönhatást találtak Zhao és munkatársai a dihidroartemisinin és egyes, tüdőrákok kezelésére alkalmazott citosztatikumok között. LLC sejteken vizsgálva a dihidroartemisinin a ciklofoszfamiddal, A549 sejteknél pedig ciszplatinnal kombinációban mutatott erős antitumor-hatást transzplantált tumormodellben. A szerzők szerint ez különösen a nagy és gyorsan növekvő tüdőrákok kezelésénél jelent bíztató új lehetőséget.

  Az artemisinint egyébként valószínűleg már az ősi Egyiptomban vagy Kínában is használták terápiás célokra, legalábbis egyes erjesztett, valószínűleg orvosi célra készített italok tartalmazhattak Artemisia annuata kivonatot.
  Az artemisinin és származékai a tüdőrák szupportív terápiájában azért is különösen fontosak, mert a tüdőrákos betegek túlélése alacsony, a jelenlegi terápiás módszerek mindenképpen továbbfejlesztésre szorulnak.
  Az artemisininnel foglalkozó kutatások feltehetően ezért is koncentráltak a hagyományos terápiákkal (sugárterápia vagy kemoterápia) együtt való alkalmazásra, és pontosan ezen a kiemelt területen állapították meg, hogy az artemisinin milyen nagy mértékben növeli meg a hagyományos terápia hatását.
  Ettől függetlenül az artemisinin több kísérletben önállóan alkalmazva is apoptotikus hatású volt tüdőráksejteken, és mindezt a hagyományos terápia ismert mellékhatásaitól mentesen érte el.

  HATÁSÁT TÖBB SZÁZ TUDOMÁNYOS KUTATÁS KÉTSÉGET KIZÁRÓAN BIZONYÍTJA!
  Orvostudományi publikációk absztraktjai:

  Resveratrol
  A resveratrol egy természetes vegyület, amely a növényekben található, különösen a szőlőben és egyes gyümölcsökben. 
  Gyakran említik egészségügyi előnyeiről, beleértve a rák megelőzését és kezelését is.
  A resveratrol számos módon hatékony lehet a daganatok ellen. 
  Először is, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes semlegesíteni a szabadgyököket, amelyek károsíthatják az egészséges sejteket és hozzájárulhatnak a rák kialakulásához. 
  Emellett a resveratrol gátolja a rákos sejtek növekedését és elterjedését, valamint serkenti a programozott sejthalált (apoptózist) a daganatos sejtekben.

  Számos tanulmány vizsgálta a resveratrol hatását különböző ráktípusokban, például emlő, vastagbél, prosztata és tüdőrákban. 
  Bizonyos esetekben a resveratrolnak igencsak ígéretes hatása volt a rákkal szemben, például a sejtnövekedés gátlásában és az elhalálozásuk fokozásában.

  A resveratrol a szervezetben lévő szabad gyököket képes semlegesíteni, de más csodás hatásokkal is rendelkezik, hiszen gyulladáscsökkentő, öregedésgátló, rákellenes, antioxidáns, neuroprotektív és antimikrobiális hatású is egyben.
  A szőlő nagy mennyiségben tartalmazza a resveratrol nevű vegyületet. 
  Egy tanulmány arról számolt be, hogy hatékony lehet a tüdőrák kezelésében.
  A kutatók azt figyelték meg, hogy resveratrol-kiegészítők hatására mintegy 45 százalékkal csökkent a tumor mérete.
  A resveratrol semlegesíti a szervezetben a káros hatású szabad gyököket, amelyek negatív hatással vannak a légzésre, az anyagcserére, de a gyorsabb öregedéshez és a számos más betegség kialakulásához is szervesen kapcsolódnak.
  Bebizonyosodott, hogy a resveratrollal kezelt egerek esetében kisebb valószínűséggel alakultak ki tumorok, vagy ha ki is alakultak, kisebb méretűek voltak.
  /Forrás: gyogyszernelkul.com/

  Dihidrokvercetin
  A dihidrokvercetin (DHQ), más néven taxifolin, sok növényben gyakran előforduló flavonoid. 
  A dihidroquercetinről kimutatták, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, és számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik az emberi egészségre, különösen az a képessége, hogy gátolja bizonyos típusú rákos sejteket.
  Kimutatták, hogy számos rákos sejttípusra antiproliferatív hatást fejt ki azáltal, hogy gátolja a rákos sejtek lipogenezisét.
  A dihidrokvercetin (Taxifolin 3, 5, 7, 3',4'-pentahidroxi-flavanon) egy működőképes flavonoid, bőségesen megtalálható olívaolajban, szőlőben, citrusfélékben és hagymában. 
  A Taxifolin (TAX), az élelmiszerek és gyógynövények elterjedt bioaktív komponense, rendkívül sokféle farmakológiai és biokémiai hatást mutatott, beleértve a májvédő, cukorbetegség elleni, kardioprotektív, daganatellenes, neuroprotektív és gyulladáscsökkentő hatásokat, és csodálatos szerepet játszott az Alzheimer-kór kizárása. 
  Ezenkívül a TAX hatékony antioxidáns hatással rendelkezik, amely fokozza az apoptózist, amelyet a rákellenes szerek széles választéka ösztönöz.
  /Forrás: bmccanner.biomedcentral.com/

  Vas (FE)
  A daganatos sejteknek szüksége van többlet vasra, hogy szaporodni tudjon. Az éppen osztódó daganatos sejteknek magasabb a vas koncentrációja, mint a normál sejteknek.
  A kutatások alapján az Artemisia Annua programozott sejthalált (apoptízist) indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtben, ezért hatékony lehet a daganat elleni küzdelemben, mivel a gyorsan osztódó rákos sejtek gyakran nagyon magas vastartalommal bírnak!
  (US Patent Document 5,578,637, University of Washington, inventors Dr H. Lai and Dr NP Singh, November 26 1996)

  A kutatók úgy vélik, hogy az artemisinin az agresszívabb rákterápiák alternatívája lehet, és kicsi a gyógyszerrezisztencia kialakulásának kockázata. 
  A rákos sejteknek vasra van szükségük az osztódáshoz és szaporodáshoz. A vas aktiválja az artemisinint, amely rákölő szabad gyököket hoz létre.
  Egy 2015-ös tanulmány (1) kimutatta, hogy az artemisinin vassal kombinálva hatékonyabban pusztítja el a rákos sejteket.
  Ezenkívül a Washingtoni Egyetem kutatói (2) azt találták, hogy az artemisinin ezerszer specifikusabb bizonyos rákos sejtek elpusztításában, mint a jelenlegi kezelések, megkímélve a normál sejteket a pusztulástól, miközben a rákos sejteket célozza meg.
  /Forrás:
  (1) Anticancer Effect of AntiMalarial Artemisinin Compounds Ann Med Health Sci Res. 2015 Mar-Apr; 5(2): 93–102. doi: 10.4103/2141-9248.153609
  (2) Scientists develop new cancer-killing compound from salad plant Rachel Tompa October 13, 2008 /

  Mellékhatásoktól mentes!
   
  Figyelmeztetés: 
  - A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható! 
  - Javasolt napi adagnál ne fogyasszon többet! 
  - Gyermek elől gondosan elzárandó! 
  - Ügyeljen arra, hogy a készítmény fogyasztás mellett is változatos, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot folytasson, mert a termék fogyasztása ezeket nem helyettesíti. 

  Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben:

  "FE" kapszula:
                                1 kapszula               2 kapszula
  Össz polifenol:          118,6 mg                  237,2 mg 
  Rezveratrol                40 mg                       80 mg
  Dihydroquercetin       20 mg                       40 mg
  Vas (szerves kötésű    14 mg                      28 mg
  vas-glükonátból)    *NRV 100%            *NRV 200%
                                  **UL 45%               **UL 90%
  * NRV: a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.
  **az UL az a maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség, amely az összes forrásból származó, napi rendszeres bevitel mellett az egészségre feltehetően nem fejt ki kedvezőtlen, vagy ártalmas hatást.

  Felhasználási javaslat: naponta 2 kapszula délelőtt két étkezés közötti időben. 
  Bő vízzel lenyelni.
  Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
  Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
                               
  "AA" kapszula:

                                 1 kapszula               2 kapszula
  Artemisinin:                 441 mg                    882 mg
  Össz polifenol:              19 mg                     38 mg

  Felhasználási javaslat: este 2 kapszula. Bő vízzel lenyelni.
  Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
  Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

  Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 

  OGYÉI Notifikációs szám: 33731/2024

  Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
  A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékozatót!
  Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.
  Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
  Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
  A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.
  A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
  Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
  Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
  Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, problémamegoldással!
  Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
  Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
  Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
  Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

  Termék értékelés és véleményezés

  Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.