Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu
  Új
  Flavin7 Artemisinin Annua kapszula, 30 db
  A képek csak illusztrációk.
  Megosztás másokkal:

  Flavin7 Artemisinin Annua kapszula, 30 db

  Cikkszám: 2031631F
  Kiszerelés: db
  15 300 Ft
  Nettó: 12 047 Ft +áfa
   db
  Rövid ismertető:
  Artemisia annua + Resveratrol és Dihydroquercetin + Flavin7 bioflavonoid komplex
  Az Artemisinin hatóanyag hatását 55 féle rákos sejten megvizsgálták.
    
  Főbb hatásterületek:
  - daganatos megbetegedések 
  - leukémia
  - megelőzés 

  Termékismertető

  Összetevők: Artemisia annua leaf extract (98%), Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Sophora Japonica L. extract (Resveratrol 98%), Sophora Japonica L. extract (Dihydroquercetin 98%), HPMC kapszula (hipromellóz, cink-oxid, sűrítőanyag: karragén, emulgeálószer: glicerin).

  A várható életkor megemelkedésével olyan betegségek kerültek a vezető halálozási okok élére, mint az érrendszeri betegségek, vagy a második helyen szereplő rákos megbetegedések.
  Hazánkban 2012-ben több mint 33 ezer ember halt meg rosszindulatú daganatok következtében.
  A nemek tekintetében eltérő daganattípusok alakulnak ki, ám kijelenthetjük, hogy a tüdőrák tehető felelőssé a legtöbb daganatos beteg haláláért.

  A genetikánk, a táplálkozásunk, élőhelyünk, életmódunk komoly befolyással bír egészségi állapotunk alakulásában.
  A szakértők becslése szerint 2030-ra a daganatos megbetegedések száma 26 millióra nő világszerte, és évente 11,5 millió rák okozta haláleset várható.
  A daganat kialakulása sok esetben megelőzhető néhány étkezés és életmódbeli változás bevezetésével.

  Világszerte számtalan laboratóriumban foglalkoznak a krónikus betegségek kezelésének, gyógyításának lehetőségeivel.
  Köztudott tény, hogy a gyógyszerek legtöbbje rendelkezik mellékhatásokkal, amelyeket gyakran más gyógyszerekkel próbálunk ellensúlyozni.
  A naturális medicina ismét segítségünkre sietett egy ősi malária ellenes növénnyel és kivonatával.

  A legismertebb Artemisia annua (egynyári üröm) egy olyan gyógynövényfaj, amelyet már régóta használnak a hagyományos ázsiai gyógyászatban. 
  Ez az életmentő növény az egynyári üröm (Artemisia annua) és érdekes rákos sejteket elpusztító hatóanyaga az Artemisinin.
  A faj széles körben elterjedt és ismert gyógyhatású növényként nemcsak Ázsiában, hanem Európában és Amerikában is, továbbá Ausztráliában.

  Az artemisinin hatása a rákos sejtekre azáltal valósulhat meg, hogy képes kölcsönhatásba lépni a sejtmembránokban és a sejten belüli fehérjékben található vasionokkal. 
  A rákos sejtek gyakran nagyobb mennyiségű vasat tartalmaznak, mint az egészséges sejtek, és ennek következtében az artemisinin hatása a rákos sejtekre erősebb lehet, mint az egészséges sejtekre.
  Hatásának alapja, hogy programozott sejthalált indít be minden szokatlanul magas vastartalmú sejtekben. 
  Az artemisininről mára a tudósok bebizonyították, hogy ez a csodálatos növény éppen olyan hatásos a rák elleni küzdelemben is.

  Tudományos kutatási eredmények

  Dr. Henry Lai és dr. Narendra P. Singh, a Washington Egyetemen igen bíztató eredményt közölt már 2001 végén a Life Sciencesben. 
  Az "egynyári üröm” szirmaiból, leveleiből készített artemisinin-kivonat 8 óra alatt szétroncsolta a mellrákos sejtjek 3/4-ét, 16 óra alatt pedig jóformán alig maradt meg valami is belőlük, ha előtte vas tablettával kezelték meg azokat. 
  Ugyanakkor az egészséges sejtekben szinte nem is történt károsodás. 
  Egy osteosarcoma-ban (csontrák) szenvedő kutyán is kipróbálták ezt a terápiát. 
  A kezelés után a kutya teljesen rendbejött, és 2 év múltán is életben volt, a rák nem újult ki rajta.

  A kutatók abból indultak ki, hogy a maláriával fertőzött és a rákos sejtek közötti hasonlóság abban áll, hogy vastartalmuk megnő, ezért egy maláriánál bevált szer, ami a vastartalmú sejteket roncsolja, a ráknál is sikeres lehet.
  Számos más korábbi tanulmány kapcsolta már össze a rákot és a megnövekedett vastartalmat. 
  Ralph Moss, a "Healing Choices” riportok szerzője rámutat, hogy az általa említett tanulmány szerint a rosszindulatú mellrákos szövetekben háromszor annyi vasat lehetett kimutatni, mint a jóindulatúakból. 
  Ennek oka, hogy minden rákos sejtnek szüksége van többlet vasra, hogy szaporodni tudjon. 
  Vagyis a rákos sejteknek sokkal magasabb a vas koncentrációja, mint a normál sejteknek.

  Több vizsgálat igazolta eddig, hogy az egynyári üröm leveleiből kivont artemisinin, illetve az azzal rokon dihydroartemisinin (artesunate) és artemether képes viszonylag gyorsan és szelektíven a rákos sejtek szétroncsolására, feltéve, ha azok vastartalma magas.
  A vizsgálatok során a kutatók a rákos sejtekben külső vas bevitellel maximális koncentrációra növelték a vastartalmat, majd artemisininnel kezelték azokat.  
  Az eredmények azt mutatják, hogy az artemisinin elpusztítja a rákos sejteket. 
  (US Patent Document 5,578,637, University of Washington, inventors Dr H.Lai and Dr NP Singh, November 26 1996.)

  55 féle rákos sejten tesztelték

  Ennek a csodálatos gyógynövénynek hatását 55 féle rákos sejten megvizsgálták. 
  Megállapítást nyert, hogy a leghatásosabb leukémia, vastagbélrák esetén, hatásos melanoma, mellrák, prosztatarák, agyi daganatok és veserák esetén. 
  Azt is megállapították, hogy hatása megegyezik az eddig használt kemoterápiák hatásával a rákos sejtek pusztítását illetően, de azok mellékhatása nélkül. 
  (Efferth et al, Anti-Malaria Drug is Also active against cancer, Int’l Journal of Oncology, 18;767-773,2001.)

  Dr. Lai professzor szerint két igen veszélyesnek tartott rákfajta, a hasnyálmirigyrák és akut leukémia esetére hatásosabbnak bizonyult az artemisia-kezelés, mert azokra a sokkal gyorsabb sejtosztódás és még jobban megnövekedett vastartalom a jellemző. 
  Egy újabb kísérlet szerint az ilyen sejtek elpusztításához fele annyi idő kellett csak, összesen 8 óra. 
  Az egészséges ebben a vizsgálatban is szinte teljesen érintetlenek maradtak.

  Hogy mi a hatásmechanizmus és milyen bizonyítékokkal rendelkezik az orvostudomány?
  Választ kapunk minden kérdésünkre, de előtte tekintsük át milyen elterjedt betegségek kezelésére ajánlható ez a rákölő vegyület.

  Első helyen a tüdőrák:
  A tüdőrák a tüdő szövetéből kiinduló korlátlan osztódási képességgel bíró kóros sejtszaporulat, rosszindulatú daganat.
  A folyamat áttét (metasztázis) képzéséhez is vezethet, amely alatt az abnormális tüdőszövetnek más szervekben való megjelenését és burjánzását lehet érteni.
  A tüdőrákok többsége a tüdő epitheliális szövetéből, azaz hámszövetéből származik.
  A betegség évente 1,3 millió ember halálát okozza világszerte.
  Magyarországon mind férfiak, mind nők között a tüdőrák képezi a vezető daganatos halálokot, férfiak körében 5763, nőknél 3133 halálesetet okozva 2012-ben.
  Az új megbetegedések száma 2011-ben férfiak között 6734 volt, (leggyakoribb férfi rosszindulatú daganat), nőknél pedig 4175 (3. leggyakoribb női rosszindulatú daganat).
  Incidenciáját és mortalitását tekintve a tüdőrák a legelterjedtebb daganatféleség a világon.
  A statisztikák szerint a tüdőrák 50 év felett, korábban vagy jelenleg is aktívan dohányzó személyekben alakul ki a leggyakrabban és a legelső helyet foglalja el a halállal végződő daganatos megbetegedések között.
  Habár a nyugati országokban a halálozás aránya csökken a férfi lakosság körében ez nem mondható el a női populációról, köszönhetően a dohányzás egyre nagyobb elterjedésének e csoporton belül.
  Ez többek között a dohánygyárak sikeres kampányának is köszönhető, akik az 1970-es évek óta előszeretettel célozzák meg a női fogyasztói réteget (light és hosszú cigaretták).
  A tüdőrák leggyakoribb tünete a rövid, nehézkes légzés, a gyakori köhögés (néha vérköpéssel kísérve), illetve a testsúly csökkenése.
  Nem minden tüdőrák alakul ki dohányzás miatt, de a passzív dohányzás, mint kiváltó tényező egyre inkább előtérbe kerül, ami megelőző intézkedések meghozatalára serkenti a kormányokat a nem dohányzók védelmében.
  A gépkocsik, gyárak és erőművek által kibocsátott szennyeződés szintén jelentős rizikófaktornak bizonyul.

  Az Artemisinin hatása az tüdőrákra:
  A tüdőrák elsősorban a dohányzókat érinti, de vannak olyan típusai is (pl. adenokarcinoma), amelyek nemdohányzók körében is viszonylag gyakrabban fordulhatnak elő.
  Sajnos a tüdőrák kezelése még ma, a XXI. században sem megoldott, amit az is mutat, hogy a betegek körében ötéves túlélés 20% alatti.
  A magas gyakoriságon kívül ehhez jelentősen hozzájárul, hogy a tüdőrák szűrésére sincsen széles körben alkalmazott, megbízható módszer, ami igen korai stádiumban megbízhatóan felismerné a daganatot, amikor még nagy hatékonysággal lehetne kezelni azt.
  Mivel az artemisinin vagy félszintetikus változatai különböző állatkísérletek és sejttenyészetben végzett vizsgálatok szerint hatékonynak bizonyultak különböző daganatok ellen, a tüdőrákkal kapcsolatban is számos vizsgálatot végeztek.
  Zhou és munkatársai két különböző tüdőtumor-sejtvonalban (ASTC-a-1 és A549) is azt találták, hogy az artesunate-kezelés apoptózist (programozott sejthalált) idézett elő.
  Azt is vizsgálták, hogy ez a tüdőráksejteket pusztító folyamat milyen mechanizmussal jött létre: az artesunate fokozta egy, az apoptózis létrejöttében kulcsfontosságú gén, a Bak gén kifejeződését.
  A fentieket megerősítették Lu és munkatársai, akik ugyancsak ASTC-a-1 sejteken találtak apoptotikus hatásúnak egy másik félszintetikus származékot,a dihidroartemisinint.
  Hasonló eredményekre jutottak Mu és munkatársai, akik két közleményben is vizsgálták a dihidroartemisinin apoptotikus hatását SPC-a-1 és PC14 tüdőrák-sejtekben. 
  Mindkét sejtvonalon programozott sejthalált idézett elő a dihidroartemisinin, és a kutatók megállapították, hogy ebben egyrészt bizonyos fehérjék mennyiségének megváltozása (survivin) vagy aktiválódása (p38), másrészt pedig a sejten belüli kalciumkoncentráció megemelkedése játszott szerepet.
  Igen fontos megfigyelést publikáltak Zhao és munkatársai, akik nem kissejtes tüdőráksejteket vizsgáltak (a tüdőrákok legnagyobb csoportja, amelybe tartozó tumorok elég gyakran rezisztensek a sugárkezelésre), és megállapították, hogy az artemisinin radioszenzitizáló ágensként működött, azaz fokozta a vizsgált sejtvonal (A549) sugárérzékenységét.
  Ez a tüdőrákok terápiája szempontjából rendkívül ígéretes eredmény, hiszen arra utal, hogy artemisinin-kezeléssel a sugárterápiára rezisztens tüdőrákok is sugárérzékennyé tehetők, és így kombinált artemisinin/sugárterápiával elpusztíthatók.
  Hasonló kölcsönhatást találtak Zhao és munkatársai a dihidroartemisinin és egyes, tüdőrákok kezelésére alkalmazott citosztatikumok között. 
  LLC sejteken vizsgálva a dihidroartemisinin a ciklofoszfamiddal, A549 sejteknél pedig ciszplatinnal kombinációban mutatott erős antitumor-hatást transzplantált tumormodellben. 
  A szerzők szerint ez különösen a nagy és gyorsan növekvő tüdőrákok kezelésénél jelent bíztató új lehetőséget.

  Az emlőrákról hazánkban:
  Az emlőrák vagy mellrák az emlő sejtjeiből kiinduló daganatos megbetegedés.
  Leggyakrabban az emlő mirigyszövetéből, illetve a tejutak falát bélelő hámszövetből kiinduló rosszindulatú daganat.
  Az emlőrák Magyarországon a leggyakrabban előforduló női rosszindulatú daganatos megbetegedés (a bőrdaganatokat leszámítva, amelyeket általában a rákstatisztikákban nem tüntetnek fel a többi daganattal együtt), 2011-ben a Nemzeti Rákregiszter adatai szerint 6923 új emlőrákos beteget diagnosztizáltak.
  A halálozásokat tekintve pedig a harmadik helyen áll a tüdő- valamint a vastag-és végbélrák mögött, 2012-ben 2096 halálesetet okozott.
  Ha a betegséget korán felismerik (a daganat mérete 2 cm-nél kisebb, sem nyirokcsomó-érintettség, sem áttét nincsen), akkor viszonylag jó eséllyel lehet kezelni, későbbi stádiumban azonban a túlélés esélyei rosszabbak (az ötéves túlélés III. stádiumban mintegy 50%, IV. stádiumban 20% alatti).
  A prognózis számos további tényezőtől is függ, például a daganat szövettani típusától vagy attól, hogy ösztrogén receptor vagy növekedési faktor receptor pozitív tumorról van-e szó.
  Európában a rosszindulatú megbetegedések – ezek között az emlőrák is – túlélési esélye tekintetében Magyarország a legrosszabbak közé tartozik.
  A mellrák a posztmenopauza állapotában lévő nőknél népbetegségi szintre emelkedett az utóbbi időben.
  Az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint hazánkban élete során minden tizedik nő személyesen is megtapasztalja az emlőrákot.
  Ennek ellenére a nők többségének nincsen a birtokában elegendő információ a rákos betegségekkel kapcsolatban.
  Mivel az emlő férfiakban és nőkben ugyanazokból a szövetekből épül fel, az emlőrák férfiakban is kialakulhat.
  Férfiaknál a mellrák gyakorisága százada, mint a nőknél, de a rákos esetek túlélési esélye statisztikailag megegyezik a nőknél és a férfiaknál.

  Okok:
  Azok a nők, akiknek a családjában (nagymama, édesanya, leánytestvér) előfordult mellrák, veszélyeztetettebbek, mint akiknek a családjában nem fordult elő.
  A genetikai háttér ezen esetekben a BRCA1 és a BRCA2 gének dominánsan átörökíthető mutációjára vezethető vissza. A genetikailag kódolt esetek jellemzően fiatal korban - 40 év alatt - fordulnak elő.
  Kockázati tényezőt jelent, ha a menstruáció 12 évesnél fiatalabb korban kezdődött, ha a változókor 55 éves kor után jelentkezett, ha a nő soha nem szült, vagy első terhességét 30 éves kora felett hordta ki.

  Tünetek:
  A legjellemzőbb tünet, hogy csomó tapintható az emlőben.
  Az esetek 80%-ában azonban ez nem jelent rosszindulatú elváltozást.
  A mellrák tüneteire általában jellemző, hogy a daganatos emlő alakja és mérete megváltozik.
  Az emlőből váladék távozhat.

  Ha a daganat bőrrel történő összekapaszkodása behúzódásokat okoz, az emlőbimbót befelé fordítja, és helyzetét úgy rögzíti.
  Később a bőr kifekélyesedik.
  A fájdalom nem jellemző, korai szakaszban csak az esetek kb. 10%-ában jelentkezik.
  Legfontosabb az idegentest-érzés, a tapintható, jellegzetes szövettöbblet.
  A bőrfelszín egyenetlensége, behúzódása, kidudorodása, kifekélyesedése, és a duzzadt, kanyargós vénák megjelenése az emlőn szintén intő jelek.
  Késői stádiumában a tüneteket főként az áttétek produkálják.

  Az Artemisinin hatása az emlőrákra:
  Az előzőekben tárgyaltak alapján érthető, hogy az emlőrákos betegek közül sokan szeretnének a hagyományos daganatterápia mellé komplementer terápiát is igénybe venni.
  Ilyen, ígéretes lehetőségnek tűnik az egynyári üröm (Artemisia annua) nevű cserjéből kivont természetes hatóanyag, az artemisinin, vagy annak kémiailag módosított változatai.
  Ezt a szert a malária gyógyítására használták, de kiderült, hogy daganatellenes hatása is van.
  Viszont, mivel malária ellen sokan szedték, bebizonyosodott, hogy az artemisinin biztonságosan szedhető, a citosztatikumoktól eltérően nem okoz súlyos mellékhatásokat vagy szövődményeket.
  A daganatellenes hatással számos kutató foglalkozott, és vizsgálta azt állatkísérletben vagy emberi daganatsejteken.
  Singh és munkatársai tanulmánya szerint az artemisinin szelektív daganatellenes hatása azon alapul, hogy akkor fejti ki sejtpusztító hatását, ha a sejtben a vas koncentrációja magas.
  A normál sejtekkel ellentétben a daganatsejtek jó része könnyen vesz fel vasat, és ezért az egészséges sejtekre nem toxikus artemisinin a daganatsejteket magasabb vastartalmuk miatt célzottan elpusztítja.
  A szerzők az artemisinin daganatellenes hatását egyidejűleg adott, fehérjéhez kötött vassal jelentősen megnövelték, és hatékonyan tudták elpusztítani a sugárrezisztens humán emlőráksejteket.
  Gong és munkatársai a módszert továbbfejlesztve olyan molekulákat hoztak létre, amelyekben az artemisinint transzferrinhez (vastartalmú fehérjéhez) kötötték.
  Ezek a molekulák jelentősen megváltoztatták egyes, a daganat kialakulásban jelentős szerepet játszó gének (pl. c-myc onko-gén, ciklin D1 gén) kifejeződését, míg normál emlősejtekre nem voltak toxikusak.
  Efferth és munkatársai számos sejtvonalat vizsgáltak, és ezek közül a leukémia és a vastagbéldaganat mellett a melanoma, emlőrák, petefészekrák, prosztatarák és veserák sejtvonalak is érzékenynek bizonyultak az artesunate-kezelésre, illetve a fentieknél kisebb mértékben érzékenységet mutatott a tüdőrákos sejtvonal is.
  Az artemisinin szelektív tumorellenes hatását igazolták Tin és munkatársai is, akik különböző emberi tumorsejtvonalakon tapasztalták az artemisinin sejtosztódást gátló hatását.
  A hatást nemcsak sejttenyészetben, hanem állatkísérletekben is igazolták: az artemisinin ugyancsak gátolta az egerekbe ültetett tumorsejtekből kialakuló daganatok növekedését.
  Ugyanakkor az artemisinin nem fejtett ki sejtosztódást gátló hatást a vizsgált nem tumoros emlő sejtvonalra. Vizsgálták a sejtosztódást gátló hatás lehetséges mechanizmusait is, és azt találták, hogy ez egyes gének (pl. ciklin E és D1, E2F1) kifejeződésének csökkenése miatt következett be.
  A hatásmechanizmus további tisztázásához járultak hozzá Sundar és munkatársai kísérletei, akik megállapították, hogy az artemisinin-kezelés hatására MCF-7 humán emlőráksejtekben megváltozik a sejtfelszíni ösztrogén-receptorok aránya.
  Az alfa-típusú ösztrogén-receptorok mennyisége jelentősen csökken, ezáltal a kezdeti magas alfa/béta ösztrogén-receptor arány (ami a gyorsan osztódó emlőráksejtekre jellemző) erősen lecsökken, és a béta-típusú receptorok lesznek dominánsak (ez az állapot az egészséges emlőszövetben is az antiproliferatív hatásokkal kapcsolható össze).
  Mao és munkatársai az artemisinin félszintetikus, módosított változatát a dihidroartemisinint vizsgálták, és megállapították, hogy erősen gátolja az emlőráksejtek osztódását, részben a sejtciklus megállításával, részben pedig azzal, hogy apoptózist (programozott sejthalált) idéz elő.
  Ezek a vizsgálatok azt is feltárták, hogy milyen mechanizmusokon keresztül indukál apoptózist az artemisinin: fokozódott a pro-apoptotikus hatású Bim, és csökkent az antiapoptotikus hatású Bcl-2 gén kifejeződése, valamint nőtt egyes apoptotikus hatású fehérjék (kaszpáz 8, aktivált Bid) mennyisége, illetve a mitokondriumokból történő citokróm c felszabadulás mértéke is.
  Az artemisininnek más módosított változatait is vizsgálták, és ezek még az eredeti vegyületnél is hatékonyabbak voltak.

  Singh és munkatársai például aretmisinin-dimer vegyületekről állapították meg patkány emlőráksejteken, hogy hatékonyabbak a dihidroartemisininnél.
  Dadgar és munkatársai pedig nanoméretű, foszfatidilkolinból és polietilénglikolból álló lipid gömböcskékben alkalmazták az artemisinint, aminek a daganatsejtekre kifejtett citotoxikus hatása így erősebbé vált.

  További állatkísérletek is megerősítették az artemisinin tumorellenes hatását: Lai és munkatársai kémiai rákkeltő anyaggal indukáltak emlőrákot patkányokban, és azt találták, hogy a karcinogén kezelés időpontjában kezdett artemisinin-kezelés az állatok majdnem felében megelőzte a daganat kialakulását, és a többi állatban pedig szignifikánsan késleltette azt.
  Ugyanez a kutatócsoport patkányokban tumorátültetéssel is hasonló eredményeket kapott: az artemisinin jelentősen lassította a daganatok növekedését.
  Az artemisinin tehát egy ígéretes lehetőség az emlőrák szupportív terápiájában, hatékonyságára vonatkozóan nemzetközi folyóiratokban számos kutatási eredmény áll rendelkezésre, amelyek egyrészt a daganatsejtekre gyakorolt toxikus vagy sejtosztódást gátló hatását igazolták, másrészt pedig számos olyan molekuláris hatásmechanizmust is feltártak, amelyek a talált daganatellenes hatások tudományos magyarázatául szolgálnak.
  Ennek a természetes anyagnak további előnye, hogy a citosztatikumokkal ellentétben biztonságosan adható, amit onnan tudunk, hogy malária elleni kezelésként már igen sok ember szedte, tehát e tekintetben bőségesen vannak humán tapasztalatok.

  Hogyan hat az emlőrákra?
  Tény, hogy az artemisin citotoxikussá (sejtölő) válik vas jelenlétében.
  A rákos sejtek vasfelvétele jóval nagyobb a normál sejtekhez képest, ha holotransferrinnel (vassal) kezeljük őket.
  A mellrák sejtjeinek felszínén 5-15-ször több transzferrin receptor van, mint a normál emlő sejteken.
  Egy tanulmányban a mellrákos sejteket és a normál sejteket is befecskendezték artemisininnel.
  Az eredmények azt mutatták, hogy artemisinin megölte a sugárzásrezisztens emlő rákos sejteket is.
  Ugyanakkor a hatás az egészséges sejtekben minimális volt.
  (NP Singh and H Lai, Selective toxicity of dihydroartemisinin and holotransferrin toward human breast cancer cells. Life Sciences, 70:49-56,2001)

  A leukémiás sejtek is szétesnek tőle
  Dr. Lai egy másik vizsgálatban még lenyűgözőbb eredményeket ért el leukémiás sejteken. 
  Megemlítette, hogy a rákos sejtek nagyon gyorsan néhány órán belül elpusztultak holotransferrin (vas) és dihydroartemisinin (vízben oldódó formában artemisinin) hatására. 
  (H.Lai and NP Singh, Selective Cancer Cell Cytoxicity from Exposure in Dihydroartemisinin and Holotransferrin, Cancer Letters, 91:41-46, 1995)

  Gégerák kezelésekor is hatékonynak bizonyult
  Ebben az esetben a beteg artesunate injekciót és tablettát kapott kilenc hónapon át. 
  Tumora jelentősen csökkent, mintegy 70 százalékkal mindössze két hónapos kezelés után.
  Ez kezelés valójában meghosszabbította életét, és javította az életminőségét.
  (Singh and Verma, Case report of a laryngeal squamous cell carcinoma treated with artesunate, Archive of Oncology, Vol 10(4), 279-80, 2002)

  Az artemisinint egyébként valószínűleg már az ősi Egyiptomban vagy Kínában is használták terápiás célokra, legalábbis egyes erjesztett, valószínűleg orvosi célra készített italok tartalmazhattak Artemisia annua kivonatot.
  Az artemisinin és származékai a tüdőrák szupportív terápiájában azért is különösen fontosak, mert a tüdőrákos betegek túlélése alacsony, a jelenlegi terápiás módszerek mindenképpen továbbfejlesztésre szorulnak.
  Az artemisininnel foglalkozó kutatások feltehetően ezért is koncentráltak a hagyományos terápiákkal (sugárterápia vagy kemoterápia) együtt való alkalmazásra, és pontosan ezen a kiemelt területen állapították meg, hogy az artemisinin milyen nagy mértékben növeli meg a hagyományos terápia hatását.
  Ettől függetlenül az artemisinin több kísérletben önállóan alkalmazva is apoptotikus hatású volt tüdőráksejteken, és mindezt a hagyományos terápia ismert mellékhatásaitól mentesen érte el.

  HATÁSÁT TÖBB SZÁZ TUDOMÁNYOS KUTATÁS KÉTSÉGET KIZÁRÓAN BIZONYÍTJA!
  Orvostudományi publikációk absztraktjai:

  Resveratrol
  A resveratrol egy természetes vegyület, amely a növényekben található, különösen a szőlőben és egyes gyümölcsökben. 
  Gyakran említik egészségügyi előnyeiről, beleértve a rák megelőzését és kezelését is.
  A resveratrol számos módon hatékony lehet a daganatok ellen. 
  Először is, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy képes semlegesíteni a szabadgyököket, amelyek károsíthatják az egészséges sejteket és hozzájárulhatnak a rák kialakulásához. 
  Emellett a resveratrol gátolja a rákos sejtek növekedését és elterjedését, valamint serkenti a programozott sejthalált (apoptózist) a daganatos sejtekben.

  Számos tanulmány vizsgálta a resveratrol hatását különböző ráktípusokban, például emlő, vastagbél, prosztata és tüdőrákban. 
  Bizonyos esetekben a resveratrolnak igencsak ígéretes hatása volt a rákkal szemben, például a sejtnövekedés gátlásában és az elhalálozásuk fokozásában.

  A resveratrol a szervezetben lévő szabad gyököket képes semlegesíteni, de más csodás hatásokkal is rendelkezik, hiszen gyulladáscsökkentő, öregedésgátló, rákellenes, antioxidáns, neuroprotektív és antimikrobiális hatású is egyben.
  A szőlő nagy mennyiségben tartalmazza a resveratrol nevű vegyületet. 
  Egy tanulmány arról számolt be, hogy hatékony lehet a tüdőrák kezelésében.
  A kutatók azt figyelték meg, hogy resveratrol-kiegészítők hatására mintegy 45 százalékkal csökkent a tumor mérete.
  A resveratrol semlegesíti a szervezetben a káros hatású szabad gyököket, amelyek negatív hatással vannak a légzésre, az anyagcserére, de a gyorsabb öregedéshez és a számos más betegség kialakulásához is szervesen kapcsolódnak.
  Bebizonyosodott, hogy a resveratrollal kezelt egerek esetében kisebb valószínűséggel alakultak ki tumorok, vagy ha ki is alakultak, kisebb méretűek voltak.
  /Forrás: gyogyszernelkul.com/

  Dihidrokvercetin
  A dihidrokvercetin (DHQ), más néven taxifolin, sok növényben gyakran előforduló flavonoid. 
  A dihidroquercetinről kimutatták, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, és számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik az emberi egészségre, különösen az a képessége, hogy gátolja bizonyos típusú rákos sejteket.
  Kimutatták, hogy számos rákos sejttípusra antiproliferatív hatást fejt ki azáltal, hogy gátolja a rákos sejtek lipogenezisét.
  A dihidrokvercetin (Taxifolin 3, 5, 7, 3',4'-pentahidroxi-flavanon) egy működőképes flavonoid, bőségesen megtalálható olívaolajban, szőlőben, citrusfélékben és hagymában. 
  A Taxifolin (TAX), az élelmiszerek és gyógynövények elterjedt bioaktív komponense, rendkívül sokféle farmakológiai és biokémiai hatást mutatott, beleértve a májvédő, cukorbetegség elleni, kardioprotektív, daganatellenes, neuroprotektív és gyulladáscsökkentő hatásokat, és csodálatos szerepet játszott az Alzheimer-kór kizárása. 
  Ezenkívül a TAX hatékony antioxidáns hatással rendelkezik, amely fokozza az apoptózist, amelyet a rákellenes szerek széles választéka ösztönöz.
  /Forrás: bmccanner.biomedcentral.com/

  Mellékhatásoktól mentes!
   
  Figyelmeztetés: 
  - A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható! 
  - Javasolt napi adagnál ne fogyasszon többet! 
  - Gyermek elől gondosan elzárandó! 
  - Ügyeljen arra, hogy a készítmény fogyasztás mellett is változatos, kiegyensúlyozott étrendet és egészséges életmódot folytasson, mert a termék fogyasztása ezeket nem helyettesíti. 

  Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben:

                                 1 kapszula               2 kapszula
  Artemisinin:             294 mg                    588 mg
  Össz polifenol:           83,4 mg +- 10%      116 mg +- 10%
  Rezveratrol                20 mg                       40 mg
  Dihydroquercetin       10 mg                       20 mg

  A termékhez vas (pl. Flavitamin Vas) fogyasztása javasolt!

  Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 
   
  Felhasználási javaslat: 2x1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2x2 kapszula/nap. 
  Bő vízzel bevenni!
  Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
  Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

  OGYÉI Notifikációs szám: 33634/2024

  Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
  A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékozatót!
  Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.
  Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
  Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
  A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.
  A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
  Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
  Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
  Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, problémamegoldással!
  Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
  Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
  Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
  Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

  Termék értékelés és véleményezés

  Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.