Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

Amit a táplálék-kiegészítőkről tudni kell!

2021-02-04 12:01
Az ember bármerre megy mindenhol vitamin és ásványi-anyag tartalmú készítményekkel találkozik.
Szinte a csapból is ez folyik ma már.

A kérdés az, hogy ezek valóban szükségesek-e?
Az egész csak egy nagy üzlet vagy mégsem?

Mindenesetre tudnunk kell, hogy a vitamin az nem egyfajta "úri luxus" hanem nélkülözhetetlen eleme a táplálkozásunknak.
Köztudott, hogy a mai ember rég nem abban a világban él mint amiben nagyszüleink, dédnagyszüleink.
A ma élő embert többször annyi káros hatás éri (ózonlyuk miatt emelt mennyiségű nap-uv, levegő, sugárzások (pl. mobil telefonok, adótornyok, stb.), szennyezett víz, stressz, dohányzás, tartósítószerek, és hosszan sorolhatnánk még!
Ezek mindegyike úgynevezett szabad gyököket hoz létre szervezetünkben, amelyek szabad elektronokat vonnak ki sejtjeinkből, így gyengítvén azok védekező képességét.

Mik azok a szabad gyökök?
Az alábbi, kicsit hosszabb videóból erre a kérdésre is választ kap, kérem, kattintson a linkre:


Sejtjeink ezáltal sokkal érzékenyebben reagálnak az őket érő mindennapi stresszre.
A vitaminok olyan molekulák, amelyek nélkülözhetetlenek a sejtfolyamatok működéséhez!
Az összes sejtfolyamat alapfeltétele az antioxidáns vitaminok jelenléte, amelyek a szabad gyököket semlegesítik.
Szerencsére az immunrendszerünk rendkívüli tartalékokkal bír, az oxidatív stressztől károsodott sejteket képes rendkívüli hatékonysággal kiszűrni.

Tudta Ön????
Naponta kb. 50.000 rákos sejt képződik egy egészséges ember szervezetében, amely szinte kizárólag oxidatív stresszből kiinduló folyamatokra vezethető vissza.
Az immunrendszerünk képes elpusztítani napi 50.000 rákos sejtet, amennyiben megfelelő táplálék formájában optimális üzemanyagot kap.

2002-ben a Harvard egyetem kutatói készítettek egy kutatást, amelyet olyan embereken végeztek, akiknek egyetlen vitaminból volt csak hiányuk.
Nem krónikus hiány, de hiány, és minden esetben, tehát nem néhányban, hanem minden egyes esetben azt tapasztalták, hogy az illető DNS-e károsodott.
Ennek hatását pedig sajnos ismerjük: roncsolódott genetikai anyag rákos sejtek kialakulásához vezet, vagyis a rákos megbetegedések döntő többsége az éveken az át tartó hiányos táplálkozásból fakad!!!
Szintén sokak által ismert tény, hogy nemcsak a rák hanem, a civilizációs betegségek 80%-a megelőzhető lenne pusztán a helyes táplálkozással.
Ez pedig azt jelenti,jelentené, hogy vigyünk be mindent amire a szervezetnek szüksége van és ne vigyünk be semmi olyat ami árt neki.
Egy egészséges emlős várható élettartama 6-szorosa a kifejlett korának, ez az emberre is igaz, s mivel az ember 20 éves korára fejlődik ki teljesen, ezért egy ember genetikailag 120 évre van kódolva.
Sajnos jó ha a felét megérjük!
Talán az sem véletlen, ha két Nobel díjas biológus-tudós is (Szent-Györgyi Albert és Linus Carl Pauling) nagydózisú (legalább 2000-3000 mg, egyes írások alapján napi akár 15 000 mg) C-vitamint ettek minden nap.
(Megjegyzés: mivel a C-vitamin un. vízoldékony, ezért azt nem lehet tudni, hogy ebből a mennyiségből mennyi épült be a szervezetbe, illetve mennyit űrített ki elsősorban a vizelettel a szervezet?).

Sokan mondják erre, hogy a legjobb forrás a természetes és hogy elég sok zöldséget/gyümölcsöt esznek naponta.
Ez így is van tényleg a friss zöldség és gyümölcs a legjobb forrás, de sajnos ma már ez sem ilyen egyszerű.
A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen 1966-1990-ig tartó kutatási eredménye szerint a ma kapható zöldségek/gyümölcsök vitamin és ásványi anyag tartalma csupán töredéke a 30 évvel ezelőttinek.
A káposztának például 5% csupán a vitamintartalma az 1966-ban mért vitamintartalomhoz képest, de átlagban 30-40%!!!
Tehát hiába eszik ma valaki sok gyümölcsöt, feleannyi tápanyag sincs benne, mint régen.

Tudományos számítások szerint a mai embernek ilyen környezetben ilyen gyümölcsök mellett minimum napi 4,5 - 5 kg, vagy egyes esetekben ennél több zöldséget/gyümölcsöt kellene ennie.

Minden nap!!!
Ön meg tudna enni minden nap ekkora mennyiséget???
Valószínűnek tartom, hogy most Ön is rázza a fejét, hogy NEM!!! 
Ez nemcsak, hogy anyagi csőd, de fizikai lehetetlenség is!!!
A zöldség és gyümölcsfogyasztás másik fő problematikája, hogy az alkalmazott permet és rovarirtó szerek nagyobb oxidatív stresszt okozhatnak (ha nem bio gyümölcsről van szó) mint amennyit a bennük lévő vitaminok képesek ellensúlyozni.

Összegezvén tehát azt kapjuk, hogy a mai embernek jóval több vitaminra van szüksége, ugyanakkor sokkal kevesebbet visz be.
Nyilvánvalóan itt keletkezik egy hiány.
Ezt pedig valahogy pótolni kell, kellene!
A táplálék kiegészítők pedig pontosan ezt a hiányt igyekszenek pótolni!

Tudjuk most már, hogy a táplálék kiegészítőkre szükségünk van, de melyiket vegyük, és honnan tudjuk, hogy tényleg melyik a jó?
Nos ez sem könnyű kérdés.
Sajnos a legtöbb gyógyszertárakban kapható multivitamin szintetikus, laboratóriumban előállított vitamin, ezért átlagosan kb. 10-20% ban szívódnak csak fel!!!
Ha préselt, száritott növényt eszünk a felszívódási arány kb. 90%.

És még egy fontos kiegészítés!
Önmagukban a vitaminok nem tudnak beépülni, hasznosulni a szervezetben!
Ahhoz, hogy megfelelően a szervezet fel tudja dolgozni, hasznosítani, ahhoz a vitaminok és az ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségének és arányának is meg kell lennie!

De ha igazán biztosak akarunk lenni abban, hogy minőségi tápanyagot kapunk, három dolgot kell a szemünk előtt tartani:
- Milyen növényekből készült a termék, tehát 100% bio körülmények között termesztett növényekből van-e?
- Maga a növény, ami benne van (fitotápanyagokkal együtt) vagy csak növénykivonat?
- Tartalmaz-e bármilyen tartósítószert?

Ha mindhárom kritériumunknak megfelelő készítménnyel találkozunk és ezt hitelesen igazolni is tudják, akkor jó helyen járunk.

Kérem, tekintse meg az alábbi videót, kattintson a linkre:


A jelenleg kialakult helyzetben az egyik legfontosabb vitamin, a D3-vitamin, amely a téli hónapokban rendkívüli mértékben lecsökken a szervezetben, viszont a vírusok elleni küzdelemben már tudományosan is kimutatták jelentőségét!

Töltse fel szervezetét a D-3 vitamincsalád egyik tagjával:

A közelmúlt kutatásainak eredményeként derült fény arra, hogy a cinknek is jelentős hatása van a vírusok elleni küzdelemben!
Az alábbi linken egy olyan terméket talál, amely hatásaiban egyedülálló:

Elsősorban a D-vitamin hatékonyabb beépüléséhez szükséges a magnézium is, az alábbi termék emellett B-vitamin komplexet, flavonoidokat, illetve CBD hatóanyagokat is tartalmaz!
2021-02-04 12:01