Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu
Új
Double Zinc, Exc-Inc kapszula, 2x30 db.
Megosztás másokkal:

Double Zinc, Exc-Inc kapszula, 2x30 db.

Cikkszám: 2026540F
Kiszerelés: db
3 980 Ft
Nettó: 3 134 Ft +áfa
 db
Rövid ismertető:
Egy friss kutatás szerint szervezetünk cink szintje nagyban befolyásolhatja, hogyan viseljük a koronavírus-fertőzést.
Ez az egyedülálló készítmény két különböző összetevővel rendelkezik, így a cinket két különböző területen képes hasznosítani. 

Főbb hatásterületek:
- csökkentheti a vírus másolódását
- javítja a légutak falát borító nyákréteg mozgását
- erősíti a hámréteg épségét
- segít megőrizni a vírusellenes immunitást
- csillapítja a hipergyulladások kockázatát (citokin vihar)
- támogatja az antioxidáns hatásokat, és ezáltal
- csökkenti a tüdőkárosodást továbbá
- minimalizálja a másodlagos fertőzéseket.

Termékismertető

Összetevők: 
EXC kapsz.: Bioflavonoid: 387,5 mg, /ebből polifenol: 129,3 mg; flavonoid: 90,52 mg; rezveratrol: 0,124 mg/, AHCC kivonat (50%) 100 mg, és élesztőextract (30%), /ebből glükánok: 30,4 mg/, cink-acetát: 10,5 mg* /NRV: 105% (* NRV - a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.)
INC kapsz.: bioflavonoid: 340 mg, /ebből polifenol: 113,42 mg; flavonoid: 79,42 mg; quercetin: 39,2 mg; rezveratrol: 0,108 mg/, cink: 10,5 mg* NRV: 105% (* NRV - a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.).

A cink egy rendkívül fontos ásványi anyag: szerepet játszik a többi között a sejtosztódásban, a sejtnövekedésben és a programozott sejthalál szabályozásában, az idegrendszer megfelelő működésében, illetve az immunológiai folyamatokban is. 
Ha szervezetünkben nem megfelelő a cink szintje, az rövid időn belül az immunrendszer gyengüléséhez, a fertőzésekre való hajlam növekedéséhez vezet. 
Nem meglepő tehát, hogy a kutatók arra a megállapításra jutottak: ez a fontos ásványi anyag arra is hatással lehet, hogyan birkózunk meg a koronavírus-fertőzéssel.

A cinkről (és az ionofor hatásról)
A cink egyik legfontosabb szerepe a sejteket határoló hártyának, vagyis a sejtmembrán integritásának fenntartásában van. 
Cink nélkül a membrán sérülékennyé és a káros hatásokkal szemben kevésbé ellenállóvá válik, amely a sejt életképességének nagymértékű csökkenését vonja maga után sejttípustól függetlenül. 
Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. 
Számos enzim működéséhez szükséges az un. aktív centrumok kialakításában, vagy a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásában. 
Ezen kívül a cink ugyanígy részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének helyes beállításában is.
Szabályozza a hormonok szintézisének folyamatát, így közvetett úton befolyásolja a hormonrendszer megfelelő működését is. 
Az egészséges spermiumok kialakulása szintén összefüggésben áll az optimális cink-szinthez. 
Egyrészt direkt módon befolyásolja a képződésüket, másrészt semlegesíti az olyan nehézfémek spermiumképződésre kifejtett esetleges káros hatását, mint az ólom és a kadmium. 
Emellett a cink ezen nehézfémek egyéb ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános méregtelenítő szerepe is van.

Cinkhiány esetén gyermekeknél lassú növekedés, krónikus hiány esetén fejlődésbeli elmaradás tapasztalható. 
A szükségesnél kisebb mennyiség bevitele csökkenti a fertőzésekkel szembeni ellenálló- képességet és gyakoribbá válnak a vírusos megbetegedések, a bőr szárazzá és repedezetté válik, ekcéma alakulhat ki, a haj és a köröm egészségtelen megjelenésű lesz, a hormonrendszer egyensúlya felborulhat és zavar támad a nemi funkciók terén is.

A megfelelő cinkkel való ellátottság támogatja a szervezet fertőzésekkel szembeni hatékony védekezését. 
Fokozza az immunrendszer egyes sejtjeinek szaporodását. 
A Zn2+(cink) ionról már régóta tudjuk, hogy gátolja a koronavírusok sokszorozódásához szükséges RNS-polimeráz enzim aktivitását laboratóriumi, azaz in vitro körülmények között (PMID: 21079686). 

A quercetin nevű, növényi forrásból származó hatóanyag (melynek koronavírussal szembeni alkalmazhatósága szintén bizonyított) ionofor tulajdonsága révén képes a sejtmembránon átjuttatni a Cink-ionokat. 
Ennek azért van fontos szerepe, mert a SARS CoV-2 vírus sokszorozódásához szükséges enzim működését képes leállítani a sejtbe juttatott (ún. intracelluláris) cink. 
Eredményeként a vírus nem képes többszörözni önmagát!

A cink fogyasztása a fertőzés minden szakaszában jelentősen növelheti a túlélés esélyét, minimalizálhatja a fertőzés kritikus lefolyását, a sejtekbe juttatva gátolhatja a virionok* létrejöttét!
(* Virionok - A virion állapot a vírusoknak az az állapota, amikor nem mutatnak életjelenségeket, kikristályosíthatók, és hosszú ideig megmaradnak.)

Ajánlott napi beviteli mennyisége a NIH (National Institutes of Health) adatai szerint a 19 évnél idősebb lakosok esetében egységes: férfiak esetében 11 mg, nők esetében 8mg.
(További - szakmai - leírás az alábbi szövegre kattintva olvasható! Új ablakban nyílik meg!)
A cinkpótlás lehetséges hatása a COVID-19 patogenezisére 

Double Zinc Exc-Inc (30+30 db):
Ez az egyedülálló készítmény két különböző összetevővel rendelkezik, így a cinket két különböző területen képes hasznosítani. 

Az EXC tégelyben esetében a cink sejt közötti (extracelluláris) állományba kerül majd hasznosulása révén az általános jótékony hatásai várhatóak (fentebb részletesen kifejtve). Továbbá tartalmaz még immunsejteket támogató AHCC-t is.

Az INC (intracelluláris) komponens esetében a cink antivirális elemként hasznosul, mivel a fenti leírásban részletezett módon a quercetin segítségével könnyen bejut a sejthártyán és képes egyes antivirális enzimeket semlegesíteni, erősíteni a mukociliáris tisztulást*.
(* = Mukociliáris tisztulás alatt a bronchiális légutak falát borító nyákréteg gége irányába történő mozgását, és ezáltal az ahhoz tapadt részecskék „kimosását” értjük)

A cinkpótlás szerepe:
- csökkenti a vírus replikációját,
- javítja a mukociliáris tisztulást,
- erősíti a hám integritását,
- segít megőrizni a vírusellenes immunitást,
- csillapítja a hiper gyulladások kockázatát (citokin vihar),
- támogatja az antioxidáns hatásokat, és ezáltal
- csökkenti a tüdőkárosodást továbbá
- minimalizálja a másodlagos fertőzéseket.

Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 
 
Felhasználási javaslat: 1+1 kapszula/nap. 
Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.
Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.
A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, probléma megoldással!
Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! 
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.

Mások ezt tették még a kosárba