Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu
Crystal Complex Hepatop kapszula, 100 db.
A képek csak illusztrációk.
Megosztás másokkal:

Crystal Complex Hepatop kapszula, 100 db.

Cikkszám: 2276
Kiszerelés: db
6 700 Ft
Nettó: 5 276 Ft +áfa
Betöltés...

 db
Rövid ismertető: Hatékony megoldás a mindennapok mérgeire!
Komplex segítség a máj védelmére!
Főbb hatásterületek:
- védi a májsejteket
- segíti a hepatociták (májsejtek) regenerálódását
- csökkenti a cirrhosis-os és a zsírmáj kialakulásának az esélyét

Termékismertető

Összetevők: kolin; Máriatövis kivonat; Resveratrol; Phyllanthus amarus 

Hatóanyagok 1 db. kapszulában: Kolin: 98 mg; Sylimarin: 45,6 mg; Resveratrol: 48,46 mg; Phyllanthus amarus: 274,55 mg.

A máj a szervezezet metabolizmusában központi szerepet tölt be, legnagyobb mirígyszervünk, tömege felnőttekben 1,2-1,5 kg.
A máj összes feladata közül kétségtelenül a méregtelenítés a legfontosabb. Mindamellett állandó raktározó szerepet is ellát.
Fontosságát az is bizonyítja, hogy testünk legvédettebb helyén, a bordakosárban helyezkedik el.
A detoxálás mellett, a beérkező vért tisztíja a lebontott vörösvértestek maradványaitól, amiből epefestéket (bilirubin) termel, melyet az epével választ ki (enélkül nem létezne a testünkben zsíranyagcsere).
A máj regenerációs képessége óriási, ezért iden nehéz "tönkretenni", de azoknak akik kitartóan próbálkoznak, azért idővel sikerülni szokott.
Sajnos a rengeteg, a növényeken és gyümölcsökön alkalmazott permetszer mellett, a feldolgozott húsokban lévő adalékanyagok lebontása is a máj sejtjeit terheli.

Májbetegségek általános tünetei:
- levertség, fáradékonyság, izom- és ízületi fájdalom, étvágytalanság, puffadás, a jobb bordaív alatt érzett tompa nyomásérzés, vagy fájdalom, émelygés, hányinger, láz, eltérések a laboreredményekben.

A Kolin (B8-vitamin) egyike a legfontosabb ugynevezett lipotrop anyagoknak. Ezek gondoskodnak a májban és más helyeken a zsírmolekulák feldolgozásáról és elszállításáról. Kolin nélkül veszélyesen felhalmozódik a zsír a májban és zsírmáj alakul ki.

A Máriatövis kivonat akut és krónikus májkárosodások (alkoholizmus, hepatítis, stb) megelőzésében és kezelésében használható. A Sylimarin védi a májat a toxikus anyagokkal szemben, lassítja a májkárosodást, gyorsítja a szövetek regenerációját, és segít a további károsodások kivédésében.

A Resveratrol molekula májvédő jelentősége közismert a tudomány világában, mivel képes a májban felgyülemlett zsír mennyiségét csökkenteni. Főként a lipogenesis csökkentésével, valamint az oxidációs stressz és gyulladások redukálása, csökkentése által.
- World Journal of Gastroenterology, 2014. június 21.

Egy 2007-es írországi in vivó, patkányokon végzett ethanolos májkárosítással járó kisérlet bizonyította, hogy a Phyllanthus amarus jelentősen képes javítani a roncsolódott májszöveti regenerációt és segít normalizálni az optimális májfunkció értékeket.
- htpp://www.ncbi.nlb.nih.gov/pubmed/17870264

Egy szomorú statisztika: Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a májbetegségek és a májzsugor okozta halálesetek száma Európában a halálozási sorrendben a 18.-ik helyen áll. Ezzel szemben Magyarországon a krónikus májbetegségek relatív kockázata férfiaknál 7,4; a nőknél 6,2-szerese az Európai Unió átlagának!!!!

További cikk:

Beteg máj – beteg ember
Emberi máj elhelyezkedése a szervezetben.
A máj egy többfunkciós szerv, rendkívül sokféle feladattal. Például a zsíremésztés során a koleszterint epesavvá alakítja, tehát szabályozza koleszterinszintünket. De ezzel együtt a zsírban oldódó vitaminok felvétele csak akkor lehetséges, ha a máj megfelelően működik. A máj azonban nemcsak epesavat szolgáltat a zsíremésztéshez, hanem végül arról is dönt, hogy a zsír energiává alakuljon, vagy zsírpárnák formájában tárolódjon. (A grapefruitmag-kivonat egyébként gondoskodik róla, hogy a máj a zsírt ne tárolja el, hanem – a szénhidrátok helyett – égesse el.) A máj tehát azt is képes irányítani, hogy hízunk vagy fogyunk.

A máj hormonokat és ezernél több enzimrendszert állít elő, melyek gyakorlatilag a szervezet minden tevékenységéért felelősek. A szem, a szív, az ivarmirigyek, az ízületek és a vesék helyes működése mind a jó májfunkció függvénye. Ha a több mint ezerből csak egyetlen enzimrendszer felépítésében akadályozva van a máj, az egész szervezet működése zavart, és az ember komoly metabolikus stresszben szenved.

De ez még nem minden. A máj az első címzettje mindannak, amit megeszünk és megiszunk. Minden étel és ital a vékonybél nyálkahártyáján keresztül a portális vénába és – a vérárammal közvetlenül – a májba kerül. Ide azonban mérgek is kerülnek, amelyeket a bőrön vagy a légzőrendszeren keresztül vettünk fel. A máj szakadatlan feladata ezért a vérből minden méreganyagot kiszűrni és ártalmatlanná tenni. Csak ezután lehet a semlegesített mérgeket a veséken vagy a bélrendszeren keresztül kiválasztani. Amíg a máj teljesítőképes, aktívnak és egészségesnek érezzük magunkat.

Ha azonban a máj a stressz vagy a túl erős terhelés miatt túlterhelődik a szervezetbe beáramló mérgekkel, akkor ez rögtön kihat az egész szervezetre. A máj csökkent erővel dolgozik, és a beáramló mérgeknek csak egy részét képes semlegesíteni. A vér ennek következtében toxinokkal szennyezett, nem tud elegendő oxigént szállítani és minden anyagcsere-mellékterméket elszállítani. A méreg- és salakanyagok a kötőszövetekben rakódnak le. Az elsalakosodott kötőszövet akadályozza minden egyes sejt optimális ellátását. Ezzel mindenféle betegség előfeltétele adott. Ne hagyjuk, hogy idáig fajuljon!

A túlterhelt máj leggyakoribb tünetei:
- emésztési problémák (teltségérzet, puffadás stb. – különösen zsíros ételek után),
- magas vérzsírértékek (koleszterin),
- fáradtság,
- rejtélyes hátfájás,
- rejtélyes viszketés,
- tisztátalan bőr,
- fejfájás.

A máj azonban egy nagyon hálás szerv. Regenerációs képessége példátlan.
Igen, a máj olyan erős, hogy a transzplantációs műtétekhez csak a donormáj egy darabjára van szükség. Ez azt jelenti, hogy mind az átültetett, mind a donorban maradt májdarab újra egy teljes és működőképes májjá növekszik.

Használjuk ki májunk regenerációs képességét, és ajándékozzunk fáradt méregtelenítő szervünknek egy májtisztítást. A sikert azonnal érezni fogjuk. Jobban leszünk, emésztésünk harmonizálódik, és a mindennapokban több energiával és nagyobb koncentrációs és teljesítőképességgel birkózunk meg.

Forrás: http://gyogyszernelkul.com/beteg-maj-beteg-ember/

Rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében! 
 
Felhasználási javaslat: 2x1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 2x2 kapszula/nap. 
Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. 

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Megjegyzés: A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékozatót!
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek. Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról pubilkát cikkekből ollózott idézetek.
A jogszabályok alapján, az étrend kiegésztők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.

Termék értékelés és véleményezés

Szóljon hozzá Ön is! Ehhez már csak be kell jelentkeznie weboldalunkra.