Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

  "Legyen szíved a szívügyed!"

  2022-08-13 16:33
  A WHO becslése szerint a helyes életmóddal a szív- és érrendszeri betegségeket 80 százalékban megelőznénk – mégis ezek teljesen, így sajnos Magyarországon is a vezető halálokok.
  A ma emberére a legnagyobb egészségügyi veszélyt a daganatos megbetegedések mellett kétségtelenül a szív- és érrendszeri problémák jelentik. 
  A statisztikák szerint hal így Magyarországon is ezeknek meg a legtöbben , pedig nem kellene így lennie: ha odafigyelünk, hogyan tudjuk mindennapjainkat, akár 80 százalékban megelőzhetjük ezeket a betegségeket.

  A szomorú adatok oka az egyszerű tény is, hogy a várható élettartam emelkedik: míg 100 évvel ezelőtt az átlagosan alig több mint 30 évig éltek, ma közel 70 év a világátlag. 
  Azkor előrehaladtával párhuzamosan nő a kardiovaszkuláris problémák kialakulásának esélye, hiszen szívük mind hosszabb ideig van kitéve a károsoknak, mind hosszabb ideig kell dolgozni. 
  Ezért előbb-utóbb napjainkban ilyen szembesülhet családban gondokkal, például a magas nyomással, a szívinfarktussal vagy a stroke-kal.  
  Sajnos szemben a tévhittel, hogy ezek az időskor betegségei, az igazság az, hogy ezek a problémák akár az egészen fiatalokat, a 20-30 éves korosztályt is érinthetik.
  Ezért fontos, hogy minél előbb megtegyük az első az egészséges életmód kialakítását és ezzel a legtöbb szív- és érrendszeri betegség megelőzését. 
  Ez sokkal kisebb odafigyelést igényel, mint azt elsőre gondolnánk: már néhány rossz beidegződés felszámolásával tehetünk saját vagy szeretteink egészségéért.  
  Ha például egy-két villamosmegállónyi távolságot gyalog teszünk meg, vagy megtanuljuk felismerni és csökkenteni a minket érő stresszt, ha megpróbálunk több gyümölcsöt, zöldséget, halat enni, évekkel hosszabbíthatjuk meg az életünket, és kisebb eséllyel lesz szükségünk orvosi beavatkozásra.

  Jó hír, hogy az elmúlt 15 évben itthon sikerült a felére csökkenteni a heveny szívinfarktusban elhunytak számát, az egész országot lefedve, a hét minden nap napi 24 órában működő szívkatéteres laboroknak. 
  Ezekben felkészült szakemberek látják el a betegeket, akik, ha a tünetek megjelenése után három-négy órán belül eljutnak ezekbe a központokba, nagy valószínűséggel felépülnek. 
  Ezért rendkívül fontos, hogy baj esetén azonnal hívjunk mentőt, mert így van a legnagyobb esély arra, hogy a beteg a pontos diagnózis megállapítása után időben a kezelés szempontjából legmegfelelőbb helyre kerüljön.

  Emellett rendkívül fontos a táplálkozás is, és a megfelelő hatóanyagok bevitele, amelyek sokat segíthetnek a szív és érrendszeri problémák megelőzésében!

  Ilyenek a flavonoidok, amelyek bizonyítottan hatékonyan csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát!

  Ha Ön a szíve a szívügye, válasszon, és fogyassza az alábbi termékről  (kattintson a termék részletes leírásához):


  2022-08-13 16:33