Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

    Mire képesek a flavonoidok?

    2022-04-02 16:06
    A mostani rövid cikkben a termékek feltalálója, továbbfejlesztője mondja el, hogy miért is fontosak a mindennapi életben ezek az anyagok?

    Az utóbbi pár év tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek egyre tágabb csoportja fordul ismét a természethez, ha az egészsége védelméről van szó. 
    Az „ismét” nem is lehetne indokoltabb, elvégre a gyógyszerek ipari szintű gyártása előtt az embernek a természeten kívül nem állt rendelkezésére más eszköztár, ha meg szerette volna őrizni egészségét, vagy éppenséggel a gyógyulást kereste.
    Szerencsére nem nagyon kell kutatnunk a természet adta gyógyszereket, elég csak a kertünkben termő, bioflavonoidoktól duzzadó vörösbogyós gyümölcsökre gondolnunk, melyek növényi hatóanyagai segítségünkre lehetnek egészségünk, többek között a keringési rendszerünk megóvásában.

    De mik is a flavonoidok? 
    1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként citrusfélékből mutatták ki, hogy ezek a növényi összetevők javíthatják a kapillárisok rugalmasságát és áteresztőképességét. 
    Ezen vegyületeknek a növényekben alapvető szerepük van, az emberi szervezetben pedig vitaminszerű hatással rendelkeznek. 
    A flavonoidok bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik a triglicerid, valamint az LDL („rossz” koleszterin) szintjét, és egyúttal emelik a HDL („jó” koleszterin) koncentrációját. 
    Ezzel csökkenthető az érelmeszesedés kialakulásának veszélye. 

    A legtöbb flavonoid képes lehet támogatni olyan folyamatok gátlását, melyek szerepet játszanak egyes degeneratív elváltozások kialakulásában, és enyhíthetik a kezelések mellékhatásait is. 
    Ez javarészt antioxidáns tulajdonságukkal, azaz szabad gyököket lekötő, semlegesítő hatásukkal hozható összefüggésbe.

    A flavonoidok hatékonyságát számos orvosi, klinikai, humán-vizsgálat eredményei bizonyítják. 
    E hatékonyság sokféle más növényi alkotóból – gyümölcsökből, virágokból, magvakból, fűszerekből, gyökerekből és levelekből – kinyert egyéb bioflavonoidokkal, valamint – például búza-, brokkoli- és lucernacsírából nyert – enzimekkel jelentősen növelhető. 
    Ezen hatóanyagokat a tudomány évtizedek óta vizsgálja és az eredmények önmagukért beszélnek.

    Egyik ilyen érdekes hatóanyag a hesperidin, melynek antioxidáns hatását vizsgálták egy tanulmányban, és bizonyították degeneratív folyamatokat mérséklő tulajdonságát, illetve azt, hogy csökkentette az oxidatív stressz káros paramétereit.

    Egy másik izgalmas hatóanyag a myricetin, ami egy, a flavonoidok osztályába tartozó polifenolos vegyület, a természetben leggyakrabban a dióban fordul elő. 
    Elsősorban gyulladáscsökkentő, immunerősítő és regeneráló hatásáról ismert, ám az utóbbi időben kiderült, hogy alkalmazása biztató eredményeket mutat az onkológia területén is. 
    A First Affiliated Hospital of Zhengzhou University kutatása nyomán bizonyítást nyert, hogy ez a hatóanyag javítja az alkalmazott terápiák hatékonyságát, eredményét.

    Végül, utolsó példaként, a luteolin, mellyel a Kentucky Egyetemen végeztek kutatást 2012-ben az ún. ér növekedési faktort (Vascular endothelial growth factor-VEGF) aktiváló tulajdonsága kapcsán, melyet a vizsgálatok során megfelelően hatékonynak találtak. 
    Ahogyan azt a föntiek is bizonyítják, az egészség keresése a természetben nem egy letűnt, idejétmúlt dolog: a kutatók napjainkban sorra állnak elő olyan új eredményekkel, melyek azt mutatják, hogy a természet a legtöbb, testi-lelki jólétünket befolyásoló tényezőre megoldást kínál, éppen csak tudnunk kell, hol keressük azokat.
    Szabó László
    hatóanyag-szakértő

    Válasszon, és fogyassza az alábbi termékeket (kattintson a termék nevére a részletes leíráshoz):
    Elsősorban megelőzésre, az immunrendszer erősítésére javasolt a már közismert Flavin7 ital, amelynek az utóbbi időben az ára is jelentősen csökkent!
    Flavin7 ital 

    Sokan fogyasztják a Flavin7 ital továbbfejlesztett változatát, amely már nem 7 fajta gyümölcs hatóanyagait tartalmazza, hanem 77 fajta növény hatóanyagait, lényegesen nagyobb mennyiségben:

    A legújabb, kifejezetten a cikkben is említett flavonoidokat tartalmazó készítmény, amely további anyagok hozzáadásával még hatékonyabb:
    Flavin77 Cyclo Cyto szirup 
    2022-04-02 16:06