Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

    Figyeljen oda az étel kiválasztása során a telítetlen zsírsavak megfelelő arányaira!

    2020-06-10 9:57
    Egy szívsebész szerint a túlzott omega-6 zsírsavakat tartalmazó étrend szívbetegséget okozhat!

    Az a hit, hogy az alacsony zsírtartalmú étrend egészséges, és megakadályozza a betegségek kialakulását, talán a legnagyobb tévhit amely felelős a mai magas koleszterinszint, elhízás, szívbetegségek és a korai halál jelenségekért.
    Dr. Dwight Lundell, egykori szívsebész, 25 éves tapasztalattal a háta mögött elismeri, hogy valójában az alacsony zsírtartalmú étrend felelős az ember egészségének romlásáért.

    A szomorú valóság az, hogy éppen azok az élelmiszerek felelősek a rossz egészségi állapotért és az elhízásért amikről az egészségügyi hatóságok azt állítják, hogy előnyösek az egészségre.  Az olyan olajok, mint a szója, kukorica és napraforgó olaj tele vannak omega-6 zsírsavakkal, és többnyire alig van bennük omega-3 zsírsav.
    A gyorséttermi és a feldolgozott ételekben ily módon nagyon komoly az egyensúlyhiány. Ez utóbbi felelős az artériák falának krónikus gyulladásáért és a magas koleszterinszintért. 

    A feldolgozott cukrok és magvak, a sok omega-6 zsírsavat tartalmazó olajok felelősek rengeteg betegségért.

    A feldolgozott szénhidrátok (cukor, liszt és a belőlük készült termékek), valamint az omega-6 zsírsavakat tartalmazó növényi olajok mint a szója-, kukorica- és napraforgó olaj túlzott fogyasztása a gond.

    Nem a koleszterin az ellenség itt – a szervezetnek valójában szüksége van koleszterinre a megfelelő működéséhez. E helyett az alacsony zsírtartalmú, omega-6 zsírsavakban gazdag étrend a probléma, ami az artériák falában gyulladást okoz. Mivel a sérült szövetek összegyűjtik a koleszterint és dugulásokat okoznak az artériákban, szívinfarktus és egyéb szívbetegségek jöhetnek létre.
    "Egyszerűen fogalmazva, gyulladás jelenléte nélkül a szervezetben nem lenne lehetősége a koleszterinnek hogy felhalmozódjon a véredényekben, ami a szívbetegségek és a szívinfarktus okozója” – mondta Dr. Lundell. 

    A koleszterin csapdába kerülését elkerülhetjük azzal, ha odafigyelünk étrendünkre, és a telítetlen zsírsav bevitelünk arányaira, valamint a finomított cukrok, fehér liszt és növényi olajok túlzott fogyasztása helyett igazi ételt fogyasztunk, olyat ami nem feldolgozott és nem előrecsomagolt, mert a szívünk egészsége a tét.

    Figyeljen oda ételválasztásasorán a telítetlen zsírsavak megfelelő arányaira!
    /Forrás: doktorgodeny.hu/

    Az egészséges omega3 és omega6 zsírsav arány megvalósításához ismerje meg, és fogyassza az omega3 zsírsavakban gazdag Omega3 Top List termékcsalád magolajait!

    Tekintse meg az alábbi videót, ahol szakemberek részletesen elmondják az előnyöket:
    2020-06-10 9:57