Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

A szelénhiány és a vírusok!

2021-09-11 19:45
A szelén elengedhetetlenül fontos a jó egészségi állapot fenntartásához.
A szelénhiány félelmetes következményeit csak nagyon kevesen ismerik. A legújabb kutatások arra mutatnak rá, hogy a szelén hiánya játszott az új és veszélyes vírustörzsek kialakításában, akármilyen járványokat is okozhat.
A szelén természetes módon megtalálható a talajban és megtalálható az állatok és az emberek tesztjében is, ahol számos fontos biokémiai funkció lát lát. Ezek közé tartozik az anyagcsere szabályozása, a normális növekedés irányítása, a reprodukció kialakítása, a szabad gyökök semlegesítése és a fertőzések elleni védekezés.

A szelén semlegesíti a szabad gyököket, ártalmatlanná téve azokat a tesztfolyadékokban.

A glutamin alkotórészeként a szelén segít megvédeni a szív- és érrendszert a zsírok oxidációjának leküzdését és a vérlemezkés összecsapódásának csökkentését. Mindemellett elősegíti a toxinok semlegesítésétm

Szelénhiány jóval gyakrabban fordul elő azokban az országokban, ahol a talaj szegény ebben az ásványban.

Egyes kutatások azt igazolták, hogy a szelénhiány megnöveli az influenza vírus okozta károsodásokat. Még nagyobb problémának vélték a tudósok azt, hogy az influenza vírus mutálódni kezdett, amikor az szelénhiánnyal küzdő egerekbe került.

Az influenza is könnyebben fertőz, ha nincs elegendő szelén a szervezetben , de a kutatók szerint a szelénhiány miatt a tüdőgyulladás is sokkal veszélyesebbé válhat.

Az eredmények alapján a tudósok úgy vélik, hogy a táplálkozási hiányosságok, pontosabban a szelénhiány elősegíti a járványok kialakulását és az új vírustörzsek kialakulását . Más szóval az alacsony szeléntartalmú emberek nemkívánatos inkubátorként működnek a virulens kórokozókkal szemben. 

Egy másik vizsgálatban azt figyelték meg, hogy a szelénhiány teszi teszi egy másik jóindulatú vírus mutációját, amely a szív károsodását idézheti elő.
Így a szelénpótlás segíthet a súlyos betegségek progressziójának megállításában.

A szelénkiegészítés például drasztikusan csökkenti a hepatitis-B előfordulását sem az állatokban, hanem az emberekben is.
A hepatitis-B fertőzöttnél a szelénpótlás után a májrák kialakulását.
A szelénkiegészítés fokozza az immun választást és növeli a természetes ölősejtek aktivitását.
A szelén jó forrása a brazil dió, a tojás, a máj és a napraforgómag.
A túlzásba vitt szelénfogyasztás azonban neurológiai problémákat okozhat.
/Forrás: gyogyszernelkul.com/

Válasszon, és fogyassza az alábbi termékeket (kattintson a termék nevére a részletes leíráshoz):
2021-09-11 19:45