Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

A premenopauza 8 figyelmeztető jele

2020-03-01 21:02
Nem csak a hőhullámok és a kimaradó ciklusok figyelmeztetnek arra, hogy nemsokára változókorba ér.
Vannak egyéb apró jelek is, melyekről talán nem is tud, pedig oda kellene figyelned rájuk.
Most megtudhatja, melyek azok a fontos jelei a menopauzának, amikről eddig még senki nem beszélt Önnek!

1. Szőrszálak megjelenése az állon
Amikor a haj elkezd vékonyodni, akkor az állán, felső ajakon és az arcon egyre erősebb szőrszálak jelennek meg. Ez az ösztrogén és androgén arányának megváltozása miatt következik be. Bár mindkettő mennyisége csökken a menopauza során, ez eltérő mértékben történik. Az ösztrogénnél a csökkenés gyorsabban, míg az androgénnél jóval lassabban következik be.

2. Testszag
Az ösztrogén szint csökkenése miatt az agyalapi mirigy azt gondolja, túlmelegedett, ezért izzadásra készteti a testet, hogy az a normál testhőmérsékletre tudjon lehűlni.

3. Csontritkulás
A csontsűrűség csökkenését az ösztrogén csökkenése idézi elő. Csontjai akár 20%-át is elveszíti a menopauza első 5 évében. Ez növeli a csontritkulás és a csontok elvékonyodásának kockázatát.

4. Sürgető vizelési inger
A kismedencei izmok gyengülése – ami gyakran a szülés következménye – az alacsony ösztrogén szint miatt elvékonyodott húgycsőhártyával együtt inkontinenciát okoz, aminek következtében nehéz visszatartani a vizeletet.

5. Feledékenység
A premenopauza alatti hormonális változások stresszessé tehetik és alvászavarokat okozhatnak. Ennek következtében jellemzővé válhat a feledékenység, a koncentrálás gyengülése.

6. Álmatlanság
A progeszteron nyugtató hatású hormon. Amikor a szintje lecsökken, idegesnek érezzük magunkat. A szorongás pedig álmatlansághoz vezet.

7. Új allergiák
A hormonok és az immunrendszer egymással együttműködnek. A menopauza felé haladó nőknél a már meglévő allergiájuk tünetei súlyosbodhatnak, de újfajta allergiák is kialakulhatnak. Ez a hormonok természetes változásának immunrendszert gyengítő hatása miatt történik.

8. Hirtelen változás a látásban
A hormonok sokféle testi funkcióra hatással vannak, érintik a szemeinket is. Ahogy a hormonszint változik, úgy változik a látás is. A premenopauza időszakában a csökkenő hormonszint olyan változásokat okozhat a látásban, hogy az addig rövidlátókból távollátók lesznek, és fordítva.
/Forrás: kuffer.hu/

Tekintse meg az alábbi videót:

Amennyiben a fenti tüneteket észleli magán, az alábbi termékek folyamatos fogyasztása ajánlott:


2020-03-01 21:02