Tel: +36/20/423-6480; vagy +36/20/777-2710. E-mail: flavin77@freemail.hu

    A C-vitamin hiány 10 tünete, amelyre oda kell figyelni!

    2020-11-02 14:33
    Az orvosok szerint nem csak akkor hasznos a C-vitamin, mikor meg vagy hűlve, vagy az influenza ledöntött a lábadról, hanem számos élettani folyamatban játszik kiemelkedő szerepet.

    Most következzen a C-vitamin hiány 10 tünete!

    1. Hamarabb alakulnak ki kék foltok
    A Mayo Clinic szerint a C-vitamin hiány lehet a vérszegénység előszobája, ami azzal jár, hogy egy enyhébb ütés, sérülés következtében szinte azonnal kék folt keletkezik a helyszínen. Igyekezz minél több C-vitamint tartalmazó gyümölcsöt, zöldséget fogyasztani.

    2. Gyakori orrvérzés
    Az orr belső részén húzódó hajszálereket károsan befolyásolhatja a C-vitamin hiánya. Sokkal érzékenyebbek, sérülékenyebbek lesznek, emiatt pedig hajlamosak elpattanni, ezáltal vérzést okozva.

    3. Nehezen gyógyuló sebek
    A szervezetednek sok vörös vérsejtre van szüksége, ahhoz, hogy minden sejt megkapja a működéséhez szükséges oxigént és tápanyagot. Ha nincs elég C-vitamin, a szervezet nem tud elegendő vörös vérsejtet előállítani, ami a sebek nehezebben való gyógyulását is eredményezheti.

    4. Fáradtság és depresszió
    A kimerültségnek, depressziónak az egyik oka lehet a C-vitamin hiány, így érdemes orvoshoz fordulni, mert további vizsgálatokra lesz szükség, hogy kiderüljön, mi állhat a háttérben.

    5. Szabálytalan szívverés
    A C-vitamin hozzájárul a vas megfelelő felszívódásához. Azonban ha ez nem történik meg, és vashiány alakul ki, vérszegénység, szabálytalan szívverés, dobogás alakulhat ki.

    6. Begyulladt fogínyek
    A C-vitamin megakadályozza, hogy a kórokozók gyulladásokat idézzenek elő a fogínyen. Azok a személyek, akik C-vitaminban gazdag élelmiszereket fogyasztanak, kevésbé vannak kitéve a fogágy betegségeknek. Ezért érdemes C-vitaminból feltankolni a szervezetet.
    /Forrás: egeszsegter.hu/

    A C-vitamin fogyasztása különösen fontos az őszi, téli hónapokban, amikor már kevesebb friss, vitamindús gyümölcsöt, zöldséget fogyasztunk!

    Néhány C-vitamin tartalmú termék.

    Flavitamin Double Immun C+D vitamin kapszula:

    Double Immun Quercetin, C+D vitamin és Echinacea kapszula:

    C-vitamin 100% por:

    Elit Vas+C-vitamin kapszula:
    2020-11-02 14:33